Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak długo trzymać nakładki z żelem wybielającym?
Trzeba patrzeć na stężenie żelu. Przy 10% można dłużej, nawet do godziny. Przy mocniejszych, jak 16%, lepiej zacząć od 30 minut, żeby zobaczyć reakcję zębów.
Odpowiedz
Najlepiej robić kurację codziennie o tej samej porze, wtedy efekty są bardziej równomierne.
Odpowiedz
Nie wiem, ile czasu dziennie powinno się trzymać nakładki z żelem. Instrukcje w różnych produktach się różnią – jedne mówią 15 minut, inne nawet kilka godzin. Jak to wygląda w praktyce i co się najlepiej sprawdza?
Odpowiedz
Po zdjęciu nakładek warto przepłukać usta letnią wodą i nałożyć żel remineralizujący – szkliwo szybciej się regeneruje.
Odpowiedz
Po wybielaniu staram się przez godzinę nic nie jeść i nie pić, żeby żel mógł jeszcze działać.
Odpowiedz
Ważne też, żeby nie przesadzać z ilością żelu w nakładce – cienka warstwa wystarczy, nadmiar może się rozlewać.
Odpowiedz
Zaczynałam od 20 minut i co dwa dni wydłużałam o 10 minut. Dzięki temu uniknęłam jakiejkolwiek nadwrażliwości.
Odpowiedz
U mnie najlepiej sprawdziło się 35–40 minut dziennie przez 7 dni. Efekt naturalny, bez bólu.
Odpowiedz
Ja wybielałam wieczorem po myciu zębów – 30–40 minut i gotowe. Po tygodniu zęby wyglądały świetnie.
Odpowiedz
Zbyt długie wybielanie może sprawić, że zęby staną się bardzo wrażliwe, więc lepiej robić krótsze sesje częściej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości