Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy po wybielaniu trzeba stosować specjalną dietę?
Niektórzy lekceważą dietę, a potem dziwią się, że efekt wybielania szybko znika.
Odpowiedz
Dentystka mówiła, że lepiej unikać też czerwonego wina i buraków – barwią najszybciej.
Odpowiedz
Ja trzymałam się diety tylko trzy dni i wystarczyło. Zęby nadal jasne, a kolor nie zmienił się od kilku miesięcy.
Odpowiedz
Po każdym posiłku płukałam usta wodą, żeby usunąć ewentualne resztki barwiące – to naprawdę pomaga.
Odpowiedz
Так, to bardzo ważne. Przez pierwsze 48 godzin po wybielaniu szkliwo jest bardziej chłonne i łatwo łapie barwniki, więc warto unikać kawy, herbaty, czerwonego wina, soków i sosów.
Odpowiedz
Najważniejsze to unikać napojów z barwnikami – nawet soki owocowe potrafią przyciemnić kolor.
Odpowiedz
Ja stosowałam białą dietę przez trzy dni i efekt wybielania utrzymał się naprawdę długo. Jadłam ryż, makaron, jajka, białe mięso i jogurty.
Odpowiedz
Warto też unikać owoców o intensywnych barwach, np. jagód i malin. Zawierają silne pigmenty.
Odpowiedz
Dentystka zaleciła mi trzy dni ścisłej diety, a potem stopniowo wracać do normalnych posiłków.
Odpowiedz
Dentystka powiedziała mi, że najlepiej przez tydzień trzymać się jasnych produktów, wtedy kolor się stabilizuje.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości