Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie nakładki do wybielania są najlepsze?
Robiłam wybielanie u dentysty z nakładkami robionymi na miarę i efekt był praktycznie taki sam jak przy uniwersalnych z zestawu.
Odpowiedz
U dentysty można zrobić bardzo dokładne dopasowanie, ale to się opłaca tylko, jeśli planujesz wybielać regularnie przez kilka lat.
Odpowiedz
Te z zestawu Bellvia były jednym z najlepszych, jakich używałam. Miękkie, nie pękają i dobrze rozprowadzają żel.
Odpowiedz
Dla mnie najważniejsze było to, żeby nakładki nie uciskały dziąseł i się nie przesuwały. Te z Bellvia naprawdę dobrze się sprawdziły.
Odpowiedz
Ja miałam uniwersalne z zestawu i byłam pozytywnie zaskoczona. Dobrze przylegały, żel się nie rozlewał, a efekt wybielania był bardzo równy.
Odpowiedz
Kupiłam uniwersalne nakładki w sklepie i po lekkim podgrzaniu w wodzie dopasowały się do zębów idealnie.
Odpowiedz
Zastanawiam się, czy warto kupić indywidualne nakładki robione u dentysty, czy wystarczą te uniwersalne z zestawu żelu wybielającego. Różnica w cenie jest spora, więc nie wiem, czy faktycznie opłaca się dopłacać. Jakie macie doświadczenia?
Odpowiedz
Najważniejsze, żeby nakładki dobrze trzymały żel przy zębach. Jeśli są zbyt luźne, to żel się rozlewa i może podrażniać dziąsła.
Odpowiedz
Ja wcześniej używałam tanich, sztywnych nakładek i bolały mnie dziąsła. Te z zestawu Bellvia są miękkie i wygodne – duża różnica.
Odpowiedz
Indywidualne nakładki na pewno lepiej przylegają, ale kosztują nawet 800–1000 zł. Jak ktoś wybiela raz w roku, to moim zdaniem nie ma sensu tyle wydawać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości