Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy wybielanie szkodzi nadwrażliwym zębom?
Używałam żelu codziennie przez tydzień po 40 minut i nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Odpowiedz
Zęby można wybielić bezpiecznie, jeśli przestrzega się zaleceń i stosuje łagodniejsze preparaty.
Odpowiedz
Ja tak robiłam i dzięki temu nie czułam żadnego bólu, mimo że wcześniej reagowałam na wszystko zimne.
Odpowiedz
Niektóre osoby przesadzają ze stężeniem żelu i trzymają zbyt długo – stąd potem te problemy.
Odpowiedz
Ja stosowałam żel Bellvia 16% CP i nie miałam żadnych problemów. Efekt był naturalny, a nadwrażliwość minimalna.
Odpowiedz
Ja wybielam regularnie i mimo nadwrażliwości nigdy nie miałam problemu – klucz to delikatne, kontrolowane wybielanie.
Odpowiedz
Wybielanie szkodzi tylko wtedy, gdy robi się to bez przerwy albo tanimi, niepewnymi produktami.
Odpowiedz
Najważniejsze, żeby nie wybielać zębów z ubytkami albo stanem zapalnym – wtedy rzeczywiście może boleć.
Odpowiedz
Dentystka tłumaczyła, że żele z karbamidem działają łagodniej niż te z nadtlenkiem wodoru, więc są lepsze dla osób z wrażliwością.
Odpowiedz
Po kuracji wystarczy kilka dni pasty remineralizującej i wszystko wraca do normy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości