Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy wybielanie szkodzi nadwrażliwym zębom?
Ja też mam wrażliwe zęby i wybielałam żelem o stężeniu 16% CP. Było trochę mrowienia przez pierwsze dwa dni, ale później wszystko wróciło do normy.
Odpowiedz
Warto też używać past dla zębów wrażliwych równolegle z wybielaniem – wtedy dyskomfort jest prawie zerowy.
Odpowiedz
Najlepiej zaczynać od krótszych sesji – 20–30 minut zamiast od razu kilku godzin.
Odpowiedz
Jeśli zęby są bardzo wrażliwe, można po każdej sesji nałożyć żel remineralizujący – działa błyskawicznie.
Odpowiedz
Mam dość wrażliwe zęby i zastanawiam się, czy w ogóle mogę bezpiecznie wybielać. Słyszałam, że po takich zabiegach zęby mogą boleć jeszcze bardziej. Czy ktoś z was próbował i może powiedzieć, jak to wygląda w praktyce?
Odpowiedz
Ja miałam wrażliwość jeszcze przed wybielaniem, ale po żelu Bellvia była mniejsza niż po zwykłych pastach wybielających.
Odpowiedz
Wrażliwość po wybielaniu jest zazwyczaj przejściowa i znika po 2–3 dniach.
Odpowiedz
Jeśli masz wrażliwe zęby, to lepiej wybierać delikatniejsze preparaty i nie robić kuracji częściej niż raz w roku.
Odpowiedz
Dentystka mówiła, że wybielanie samo w sobie nie niszczy szkliwa, tylko je tymczasowo osłabia. Wystarczy odpowiednia pielęgnacja po zabiegu.
Odpowiedz
Wybielanie nie szkodzi, jeśli robi się to z umiarem i stosuje produkty dobrej jakości.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości