Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Po wybielaniu zęby zrobiły się bardzo wrażliwe i nie wiem, jaką pastę najlepiej stosować. W sklepach jest mnóstwo produktów, które obiecują ulgę, ale nie wiem, co naprawdę działa. Jakie pasty wam pomogły przy nadwrażliwości?
Reputacja:
0
Ja wybielam żelem Bellvia 16% CP i zawsze po kuracji stosuję pastę z aminofluorkiem – działa natychmiastowo.
Reputacja:
0
Po wybielaniu warto zmienić szczoteczkę na miękką i używać pasty łagodzącej – to najlepsze połączenie.
Reputacja:
0
Dentystka mówiła, że pasty dla wrażliwych zębów najlepiej stosować regularnie, nawet jak ból już minie.
Reputacja:
0
Ja stosuję pastę dla zębów wrażliwych codziennie, nawet gdy nic mnie nie boli – wtedy wrażliwość już nie wraca.
Reputacja:
0
Dobre pasty nie muszą być drogie, ważne, żeby miały minerały odbudowujące szkliwo i nie zawierały silnych środków ściernych.
Reputacja:
0
Kiedyś kupowałam najtańsze pasty i nie widziałam różnicy, ale odkąd używam tych dedykowanych wrażliwym zębom, ból znika szybciej.
Reputacja:
0
Zawsze patrzę na skład – im mniej agresywnych substancji i więcej minerałów, tym lepiej.
Reputacja:
0
Połączenie pasty remineralizującej i żelu ochronnego po wybielaniu to dla mnie klucz do zdrowych i spokojnych zębów.
Reputacja:
0
Najgorsze są pasty ścierne, bo tylko pogłębiają nadwrażliwość.