Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy płyn do płukania ust naprawdę jest potrzebny?
Najlepiej wybierać płyn bez alkoholu i z fluorem – wzmacnia szkliwo i nie podrażnia.
Odpowiedz
Niektóre płyny z wybielaniem mają sens, ale tylko przez krótki czas – dłużej mogą wysuszać usta.
Odpowiedz
Dentystka mi mówiła, że jak ktoś dobrze myje i nitkuje, to płyn nie jest konieczny. To tylko wsparcie, nie obowiązek.
Odpowiedz
Dentystka poleciła mi płukanie tylko raz dziennie, najlepiej po wieczornym myciu. Wtedy działa najdłużej.
Odpowiedz
U mnie płukanie naprawdę pomogło – wcześniej miałam problem z zapachem z ust, teraz zero.
Odpowiedz
Niektóre płyny wybielające mają mocne składniki, które mogą osłabić szkliwo, więc lepiej ich nie nadużywać.
Odpowiedz
Ja stosuję tylko rano, bo wieczorem i tak już mam pełną rutynę – nitka, pasta, szczoteczka elektryczna.
Odpowiedz
Płukanki są super, ale niektóre mają tyle chemii, że warto czytać skład. Im krótszy, tym lepiej.
Odpowiedz
Zastanawiam się, czy warto używać płynu do płukania ust. Reklamy mówią, że to obowiązkowe, ale słyszałam też, że niektóre mogą podrażniać dziąsła. Jak to jest naprawdę – używać codziennie czy tylko czasami?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości